CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

nepal girls

Afrika

Att befinna sig på jordens näst största kontinent och världsdel till ytan är en tanke som man sällan tar till sig. Den är mäktig och lite smått orealistisk, men det är trots allt en tanke som kommer till en när man befinner sig i Tanzania, i Afrika.

Naturen är unik, storslagen. Med växlande vegetation mellan gräs-och trädsavann, slättområden, till grönskande djungel och mäktiga berg. Mäktiga berg som Kilimajaro, som är Afrikas högsta berg. Toppen Uhuru Peak glittrar till när solens strålar når iskristallerna på glaciären. Att Uhuru Peak betyder frihet på swahili är ingen tillfällighet. För det är just frihet man känner inom sig när man befinner sig bland Afrikas djur och växtliv.

Tanzanias mest kända vildreservat Serengeti kan man med störst sannolikhet få skymt av ”The Big Five” elefanter, lejon, leopard, buffel och noshörning. Men det är inte det enda man får skymt av i parken. Om du befinner dig i Serengeti vid rätt tillpunkt på året så kan man få vittna Afrikas mäktigaste skådespeleri. Nämligen den stora migrationen, där hundratusentals zebror och gnuer vandrar tillsammans. Samma väg varje år på jakt efter nya betesmarker och vattenhål.

Gränsen till Serengeti finns Ngorongoro kratern och det är här man får syn på den sällsynta noshörningen. Med sin fascinerande natur och gott med vattentillgångar året om gör att djurlivet är bland det rikaste i världen.

I den mer lugnare parken Selous kommer man nära krokodiler och flodhästar längs floden. Lyssnar man riktigt noga så kan man höra hur elefanterna försöker ta sig över floden, till nya betesmarken. Parken är Afrikas största och är lika stor som Danmarks till yta. Man känner sig liten när girafferna vandrar lugnt förbi en. En och annan impala betar längs buskar och träd. Man känner av lugnet inom sig. Ingen stress och hets. Man är närvarande över allt som händer och sker runt omkring en.

Här möter man sällan en safaribil under sin färd. Vilket bidrar till den ultimata upplevelsen. Spänningen ökar, hjärtat slår allt hårdare i bröstet, man vet aldrig vad som väntar en bakom nästa träd eller buske. Kanske är det en hjord med elefanter eller en flock med lejon. Känslan av det ovetande är inte bara spännande utan också ett äventyr.

Afrika lämnar ingen oberörd!

TOP