CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

nepal girls

Pressmeddelande

2/11 2016 – Pressmedelande

“Himalaya är vårt klassrum!”

Nio svenskar är just nu halvvägs genom sin 14 veckor långa internationell bergs- och forsguide utbildning på världenstopp – Himalaya.

 

Adventure Academy by Grimslövs Folkhögskola har tagit guide utbildning inom turism industrin till en helt ny nivå.

“Vi är först i Skandinavien med denna typ av yrkesutbildning”, berättar Annki Nilsson, kursansvarig på Grimslövs Folkhögskola.

 

Studenterna är nu färdiga med fem tuffa veckor av vandring och klättring bland världens högsta berg. De har också haft dagliga lektioner i olika ämnen som krävs för att bli en professionell guide,  bland annat säkerhet i extrema miljöer.

“Vi har tränat på is och klipp klättring, om säkerhet och guidning och tillsammans bestigit en 5500 meter topp i Himalaya. Det är helt fantastisk och vi lär oss nya saker varje dag!”, berättar en av eleverna.

Nu är studenterna i central Nepal, som har några av världens allra bästa forsar. Här tränar de forsränning, guidar varandra genom höga vågor och lär sig om säkerhet på floden. I slutet på kursen ska de organisera och guida en 10 dagars flod expedition från gränsen till Tibet i norr tvärs igenom Nepal till Indien.

“Hållbar utveckling är en viktig del av utbildningen. Vi vill att våra elever ska ha en hög kunskaps nivå och praktisk erfarenhet av att arrangera hållbara aktiviteter och expeditioner, så att de kan ha en positiv påverkan på turism industrin, berättar Adventure Academys huvud instruktör Ram Silwal, på plats i Nepal.

 

Efter veckor av intensiv träning kommer studenterna testas på sina kunskaper och blir internationellt certifierade, vilket öppnar möjligheter för en karriär inom äventyrs turism runt om i världen.

“Detta är en fantastisk möjlighet, vi har redan blivit erbjudna jobb efter utbildningen i Japan, England och Sverige!”

 

För mer information och log in till foto material kontakta Annki Nilsson på telefon 073-768 52 86

eller via mail info@adventure-academy.se

TOP